Ståthållaren meddelar

H. E. Stefan Ahrenstedt StOffHGO låter meddela:

2015 02 17

Bröder & Systrar & Vänner!

Vi i Rådet arbetar med planeringen framöver.

+ RETRÄTT 27-28 mars

Vår vårreträtt närmar sig!

Det blir hos Birgittasystrarna ute i Djursholm, där vi varit flera gånger tidigare.

Som brukligt varit en samling fredag med intagande av rum före middag kl 18 (klockslag ej helt bestämt än).

Vår andliga ledare denna gång blir pater Klaus Dieter, som kommer att leda oss i bibelsamtal och meditation både fredag kväll och lördag.

På lördag kommer vår meriterade vän Mats Franzén att tala om sin pilgrimsresa förra året.

Lördagen bjuder även på Ordensärenden.

Completorium och lördagen avslutas med mässa.

Fullt program med uppgifter om tider, klädsel, avgifter mm kommer vår sekreterare Kjell Brisholm att skicka ut ganska snart.

Detta år betalar vi allt på en gång till vårt bankgiro. Sista anmälningsdag kommer, men du kan redan nu anmäla dig till Kjell secretary-general@oessh.se

Lite onödigt att påpeka men dessa datum är planerade och informerade sedan flera månader, det är obligatorisk närvaro för att kunna utöva den ena delen av vår Ordens uppgift, och därav är det också obligatoriskt att anmäla närvaro eller ej.

– FORSHEM

På grund av närheten till reträtten, samt på grund av andra aktiviteter under året, utgår pilgrimsresan till Forshem i år. Vi mäktar inte med den korta planeringstiden till maj.

Har samtalat med nyligen pensionerade kyrkoherden Carl-Henrich Falkenberg, som gärna är vår värd kommande senvår nästa år, 2016. För hans del var det lite tur då han redan hade tre eller fyra kommande aktiviteter redan den helg vi tänkt i maj. (En pensionärs vardag!)

+ KÖPENHAMN

I Köpenhamn håller vi en historisk investitur då det är den första på dansk mark och den första i en kommande dansk magistral delegation och senare ståthållarskap. Investituren sammanfaller med Nordisk biskopskonferens samt med 250-årsjubilieum av återinförandet av den katolska kyrkan i Danmark och 150-årsjubileum av den danska domkyrkans byggnad.

Det är mycket kvar av planering så följ gärna våra utskick via e-post samt uppdateringar i kalendern.

Pax

Stefan